Η πρεμιέρα του “Ποιος σώζει ποιον” έγινε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, ταυτόχρονα σε εκατοντάδες κινηματογράφους καθώς και σε άλλους χώρους σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Το «Ποιος σώζει ποιον;» είναι ταινία από τα κάτω. Ταινία που ανήκει σε όλους/ες και μας αφορά όλους/ες. Για αυτό θέλουμε να την δουν όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατό, σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη. Η 11η Φεβρουαρίου 2015 ήταν μόνο η αρχή!

Χρειαζόμαστε την οργανωτική υποστήριξή σας!

Πρώτ' απ' όλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πάνω από 2000 φίλους και φίλες από πέντε κράτη καθώς και τις πολυάριθμες οργανώσεις και συλλογικότητες που μας υποστήριξαν. Χωρίς την βοήθεια τους θα ήταν αδύνατο να γυριστεί το «Ποιος σώζει ποιόν». Αλλά, προκειμένου να ανοίξουμε την συζήτηση για το ποιος κερδίζει τελικά από την κρίση, περισσότερο από την οικονομική συνεισφορά σας χρειαζόμαστε την οργανωτική υποστήριξή σας. Προλαβαίνετε ακόμα να προγραμματίσετε την δική σας ημέρα δράσης.

Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολλά!

 

 

Η ιδέα της χρησιμοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων αποκεντρωμένων προβολών εφαρμόστηκε με επιτυχία στις προηγούμενες ταινίες μας «Γερμανικοί σιδηροδρόμοι στο σφυρί» και «Το νερό φέρνει χρήμα». Πολλοί αφοσιωμένοι άνθρωποι, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πρωτοβουλίες πολιτών γνωρίστηκαν και “δικτυώθηκαν” στις προβολές αυτές. Στήθηκαν οι τοπικές βάσεις για ενδιαφερούσες συζητήσεις. Αμέτρητες σταγόνες που έγιναν ποτάμι, όπως φάνηκε από την μαζική υποστήριξη του κινήματος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των  σιδηροδρόμων στη Γερμανία και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στο Βερολίνο και αλλού. Αυτές οι επιτυχίες μας δίνουν δύναμη.

Μαζί είμαστε ισχυροί!

Επιπροσθέτως, η δύναμη της κοινής γνώμης μας έχει προστατεύσει από την λογοκρισία: πριν την πρεμιέρα του «Το νερό φέρνει χρήμα» ενημερωθήκαμε ότι η Veolia – μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του νερού – είχε ζητήσει την απαγόρευση της προβολής. Χάρη στην δημόσια πίεση και την συμμετοχή πολλών εκατοντάδων αφοσιωμένων ανθρώπων, δραστήριων ομάδων και πρωτοβουλιών πολιτών το αποφύγαμε!

Ελπίζουμε ότι και αυτή η ταινία θα έχει παρόμοια επίδραση!